Ви знаходитесь тут: Головна > ВІДПОВІДІ ДЛЯ ЧОМУЧОК . ЗАВДАННЯ ОЛІМПІАДИ > Найменший птах. Який птах найменший ?

Найменший птах. Який птах найменший ?

 

Напевно, всі знають, що найменшою птахом у світі є колібрі. Це повністю вірно, однак далеко не всім відомо, в сімействі колібрі налічується 656 різновидів, 319 видів і 123 роду, серед яких є як мініатюрні пташки, так і колібрі-велетні, які не такі вже й мініатюрні.

Так, найбільші колібрі більше деяких виробів, так як мають вагу в 20 грамів і розмах крил в 15 сантиметрів. Наймініатюрніші колібрі мають розмах крил в 20-30 міліметрів.

Не менш дивною є розфарбування колібрі, яка на променях сонця переливається не гірше дорогоцінного каменю. Відбувається це завдяки наявності в структурі пір’я птаха невеликих повітряних бульбашок, в яких сонячні промені розпадаються на всі кольори веселки, надаючи птахам блиск, порівнянний з блиском діамантів.

У бою з птахами-хижаками у крихіток є непогані шанси, незважаючи на значну перевагу останніх в силі і розмірах. Все це стало можливим завдяки тому, що під час бою колібрі може летіти не тільки вперед, але і назад, вбік. Крім цього колібрі можуть зависати в повітрі, що також дуже вигідно під час битви. В результаті колібрі завжди знають, що зможуть, при необхідності, уникнути небезпеки.

 

Крім цього у колібрі дуже сильні крила, на м’язи яких припадає близько третини ваги. Подібний факт робить цих крихіток відразу в 50 разів енергійніше людей, і якби вони були розміром з людину, то для прожитку колібрі необхідно було б щодня з’їдати більше ста кілограмів шинки.

Харчується колібрі нектаром, який має високу калорійність. При цьому в день вони з’їдають його приблизно в половину своєї ваги. Втім, навіть цього запасу енергії колібрі ледь вистачає, тому вночі вона впадає в глибокий сон, під час якого їх можна брати, буквально, голими руками.

Живуть колібрі по всій території Америки, починаючи від Вогненної Землі і закінчуючи Аляскою. Правда під час зими вони перебираються ближче до екватора. Більш того, під час даного перельоту вони здійснюють безпересадочний переліт через Мексиканську затоку, в реальність якого вчені просто не вірили.

Залишити коментар